Empreses d'interès estratègic

La intensitat i sofisticació dels ciberatacs dirigits contra les empreses que, amb una precisió quirúrgica, tenen com a principal objectiu el robatori d'informació i el ciberespionatge industrial, s'incrementa dia a dia. L'alt cost, no només econòmic sinó d'imatge, estabilitat i servei, que representen, unit a les greus repercussions dels mateixos en el conjunt de la societat, ha situat a la ciberseguretat d'aquestes organitzacions com un dels principals reptes dels governs de tot el món i també del nostre. Sobretot en el cas de ciberatacs contra empreses i organitzacions d'interès estratègic, que són claus per a la seguretat nacional i per al conjunt de l'economia espanyola (de defensa, energètic, financer, sanitari, TIC, de transport, químic, etc.).

Amb l’objectiu de contribuir a la necessària col·laboració entre públic i privat, capaç de compatibilitzar iniciatives i propiciar l'intercanvi d'informació, el CCN-CERT posa a la disposició de les empreses estratègiques una sèrie de serveis amb els quals afrontar de forma activa les noves ciberamenaces. No en va, el CERT Governamental espanyol, i en virtut de la normativa vigent, té responsabilitat en ciberatacs sobre sistemes classificats, sistemes de l'Administració i d'empreses de sectors estratègics.

És vocació, per tant, del CCN-CERT proporcionar tot el suport possible per protegir el patrimoni tecnològic espanyol i intentar mitigar aquesta amenaça mitjançant informació i suport tècnic perquè les empreses puguin fer front a aquest greu risc.

Totes aquelles empreses que pertanyin a algun sector estratègic poden contactar amb el CCN-CERT i, per mitjà d'un conveni de col·laboració, accedir a una àmplia gamma de serveis que es detallen més a baix.

Ministerio de Defensa
CNI
CCN
CCN-CERT