Obrir sessió
logo

DEFENSA DAVANT DE LES CIBERAMENACES

barra-separadora

El CCN-CERT és la Capacitat de Resposta a Incidents de Seguretat de la Informació del Centre Criptològic Nacional, CCN, adscrit al Centre Nacional d’ Intel·ligència, CNI. Aquest servei es va crear l'any 2006 com a CERT Governamental Nacional espanyol i les seves funcions queden recollides en la Llei 11/2002 reguladora del CNI, el RD 421/2004 de regulació del CCN i en el RD 3/2010, de 8 de gener, regulador de l'Esquema Nacional de Seguretat, modificat pel RD 951/2015 de 23 d'octubre.

D'acord a aquesta normativa, el CCN-CERT té responsabilitat en atacs informàtics sobre sistemes classificats i sobre els sistemes de les Administracions Públiques i d'empreses i organitzacions d'interès estratègic per al país (aquells que són essencials per a la seguretat nacional i per al conjunt de l'economia espanyola).

La seva missió és, doncs, contribuir a la millora de la ciberseguretat espanyola, essent el centre d'alerta i resposta nacional que cooperi i ajudi a respondre de forma ràpida i eficient als ciberatacs i a afrontar de forma activa les ciberamenaces, incloent-hi la coordinació en l’àmbit públic estatal de les diferents Capacitats de Resposta a Incidents o Centres d'Operacions de Ciberseguretat existents.

Tot això, amb la fi última d'aconseguir un ciberespai més segur i en el que es pugui confiar, preservant la informació classificada (tal com recull l'art. 4. F de la Llei 11/2002) i la informació sensible, defensant el Patrimoni Tecnològic espanyol, formant al personal expert, aplicant polítiques i procediments de seguretat i emprant i desenvolupant les tecnologies més adequades per a aquesta fi.

Més informació:

Tornar

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para el correcto funcionamiento y visualización del sitio web por parte del usuario, así como la recogida de estadísticas. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información. Modificar configuración