Obrir sessió
logo

DEFENSA DAVANT DE LES CIBERAMENACES

barra-separadora

L'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) estableix l'obligació d'avaluar regularment l'estat de la seguretat dels sistemes per part de les Administracions Públiques. El seu article 35 assenyala: "El Comitè Sectorial d'Administració Electrònica articularà els procediments necessaris per conèixer regularment l'estat de les principals variables de la seguretat en els sistemes d'informació als quals es refereix el present reial decret, de manera que permeti elaborar un perfil general de l'estat de la seguretat en les Administracions públiques". Així mateix, l’ENS disposa la necessitat d'establir un sistema de mesura de la seguretat del sistema establint un conjunt d'indicadors que mesurin l'acompliment real del sistema en matèria de seguretat, en els següents aspectes:

a) Grau d'implantació de les mesures de seguretat.

b) Eficàcia i eficiència de les mesures de seguretat.

c) Impacte dels incidents de seguretat.

Per complir amb aquest mandat, el CCN va desenvolupar el projecte INES (Informe Nacional de l'Estat de Seguretat) amb la finalitat de facilitar la feina de tots els organismes. Aquest projecte compta amb una nova plataforma telemàtica, a la qual es pot accedir des d'aquest portal, que proporciona a les diferents Administracions Públiques un coneixement més ràpid i intuïtiu del seu nivell d'adequació a l’ENS i de l'estat de seguretat dels seus sistemes.

Aquesta plataforma permet la recollida d'informació organitzada, delegada i supervisada (des de la campanya de l'any 2020, la càrrega de dades pot realitzar-se de forma contínua en qualsevol moment de l'any). El responsable de la Seguretat apareix com l'encarregat de la interfície amb INES, proporcionant, validant i analitzant la informació de seguretat pròpia del seu Organisme i consolidada a nivell d'Administració Pública. Cada organisme pot accedir, completar o consultar les seves dades, en qualsevol moment i veure la seva evolució.


Informe del Estado de la Seguridad

Infografía

 
 

 

Acceso a INES

Contacte:

Clave PGP Descàrrega

FINGERPRINT A239 E8A4 35B5 AF85 B0D5 C701 4D5A 4AC4 B633 B4A0

Tornar

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para el correcto funcionamiento y visualización del sitio web por parte del usuario, así como la recogida de estadísticas. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información. Modificar configuración