microCLAUDIA

microCLAUDIAmicroCLAUDIA és una capacitat basada en el motor de CLAUDIA que proporciona protecció contra codi perjudicial de tipus ransomware als equips d'un organisme. Per a això, fa ús d'un agent lleuger per a sistemes Windows que s'encarrega de el desplegament i execució de vacunes.

microCLAUDIA

La connexió de l'agent a l'servei central de microCLAUDIA, ubicat en el núvol de l'CCN-CERT, permet descarregar i executar les vacunes que l'organisme hagi configurat per als seus equips. Un cop descarregades, l'agent no requereix de connectivitat al núvol per a la seva execució ni d'un servei central o servidor instal·lat en l'organisme. Així mateix, el servei ofereix l'actualització automàtica de les mateixes per a cobrir adaptacions a les noves formes d'execució de l'ransomware.

D'altra banda, el CCN-CERT administra el servei central en el seu núvol i s'encarrega de la generació de noves vacunes, permetent l'organisme accedir a aquest servei i, d'aquesta manera, revisar l'estat general de vacunació dels seus equips i fins i tot configurar seva aplicació.

El desplegament de microCLAUDIA es pot fer des de qualsevol eina de gestió de distribució de programari o mitjançant polítiques de Windows. A més, no necessita modificacions addicionals a la xarxa de l'organisme.

 

microCLAUDIA

Acceso a microCLAUDIA

 

Ministerio de Defensa
CNI
CCN
CCN-CERT