Obrir sessió
logo

DEFENSA DAVANT DE LES CIBERAMENACES

ÚLTIMA HORA


barra-separadora

Elisa. Observatori Digital

Un Observatori Digital és un conjunt de capacitats de planificació d'activitats; recollida, tractament i anàlisi d'informació; i elaboració d'informes per a la presa de decisions. Es porta a terme mitjançant el desenvolupament i desplegament de tècniques, tecnologies i metodologies, aplicades per recursos humans i materials i dedicat a la detecció i seguiment de continguts digitals.

Quan un Observatori Digital es dedica al monitoratge, les seves funcions generals s'apliquen particularment a la detecció i seguiment d'anomalies en l'origen, definició i / o disseminació de continguts digitals. Aquests representen indicadors d'amenaça sobre una porció de la realitat i serveixen per a la presa de decisions, per exemple en ciberseguretat o ciberdefensa.

L'Observatori Digital desenvolupat pel CCN-CERT, de el Centre Criptològic Nacional, és ELISA. Aquesta eina de cibervigilància pretén facilitar el monitoratge de fonts obertes, així com el perfilat de mitjans i entitats de xarxes socials. Per a això, compta amb una base de dades normalitzada per a l'intercanvi d'informació i explotació de les dades a través d'indicadors de desconfiança. D'aquesta manera, l'eina contribueix a la millora de les capacitats de cibervigilància, permetent fer un seguiment i interpretació del que succeeix en el ciberespai, i així efectuar una prospectiva digital.

L'accés a l'eina s'habilitarà exclusivament a usuaris registrats al portal de l'CCN-CERT que, sota demanda, la sol·licitin justificant l'ocupació d'aquesta solució.

 

Acceso a ELISA

Contacto: ELISA

Tornar

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para el correcto funcionamiento y visualización del sitio web por parte del usuario, así como la recogida de estadísticas. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información. Modificar configuración